Jacht- en Scheepswerf Gouwerok werft vakkrachten bij Veritec Yachts

Jacht- en Scheepswerf Gouwerok bestaat al meer dan 170 jaar en bouwt sinds 40 jaar aluminium casco’s voor megajachten, meestal voor de internationale top van de markt. In twee scheepshallen op de werf in Aalsmeer, wordt altijd gewerkt aan hetzelfde doel: een topproduct als het enige toelaatbare resultaat. En daarvoor heb je vakmensen nodig met heel specifieke vaardigheden.

Maar hoe werf je vakmensen die voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden? Esther Gouwerok, directeur van het bedrijf sinds 2001, vertelt over de uitdagingen in de zoektocht naar geschikt personeel. Én hoe Veritec Yachts hen hierbij helpt.

“Veritec Yachts heeft een sterke wervingstechniek. Ze testen en screenen vakmensen al in het land van herkomst. Zo wordt er altijd gezorgd voor uitzendkrachten met de juiste diploma’s en papieren.”

Esther Gouwerok

Directrice bij Gouwerok

Het hanteren van de werkwijze

Je wilt én kunt niet over één nacht ijs gaan bij de zoektocht naar vakkundig en technisch geschoold personeel. “Bij ons is het de grootste uitdaging om de werkwijze die wij hanteren eigen te maken” zegt Esther. “Onze opdrachtgevers zijn veeleisend, en wij daardoor ook. Alle casco’s die onze werf verlaten moeten qua kwaliteit, afwerking en precisie van het hoogste niveau zijn. En mensen met vakmanschap van dat kaliber zijn schaars, vooral in eigen land.”

Ingeleende medewerkers uit het buitenland blijven daarom vaak lang werkzaam bij Gouwerok. Ze leren de hoge standaard van Gouwerok te hanteren en worden gecertificeerd in hun specialisme. Esther vertelt: “Op de werven waar onze casco’s worden vervaardigd tot eindproduct, werken vaak professionals van Heinen & Hopman. Via hen ben ik in contact gekomen met Veritec Yachts. De lijnen zijn kort: als ik bel of mail, is er direct een antwoord. Ze kennen het vakgebied dus leek het mij een geschikte partij voor de werving.”

Sterke wervingstechniek

Er worden nu ongeveer tien vakkrachten van Veritec Yachts ingeleend. “Veritec Yachts heeft een sterke wervingstechniek. Ze testen en screenen vakmensen al in het land van herkomst met de kantoren die ze daar hebben”, beargumenteert Esther. “Zo wordt er altijd gezorgd voor uitzendkrachten met de juiste diploma’s en papieren. Als er specifiek een lasser voor aluminium nodig is, dan wordt daar ook op geselecteerd. Veritec Yachts weet wat wij verwachten en wij weten dat zij de juiste medewerkers voor ons selecteren.”

Uitwijken naar het buitenland is onvermijdelijk vanwege het schrijnende tekort aan vakmensen in Nederland. De jachtbouwer zélf is niet in staat zo gedegen te werven als Veritec Yachts; ze zijn niet actief in buitenlandse werving. Daar komt ook de taalbarrière nog bij. En zelf mensen opleiden is enorm tijdrovend, dus het is fijn dat ingeleende vakkrachten er snel kunnen staan.

Serieus in het vakwerk

De Roemeense ploeg die Veritec Yachts heeft ondergebracht bij Gouwerok verricht goed werk “Ze zijn serieus met hun vak bezig en zijn bereid extra inspanning te leveren en alles netjes af te werken”, aldus Esther. Jacht- en Scheepswerf Gouwerok investeert ook in de buitenlandse vakkrachten. Om de hoogste kwaliteit te garanderen én om de medewerkers langer te behouden. Ze vinden het daarom belangrijk dat Veritec Yachts aan de regelgeving voldoet en moeite steekt in een comfortabele omgeving voor de medewerkers. Zowel op werk als daarbuiten.

Betrouwbaar en constant

De samenwerking met Veritec Yachts levert Gouwerok kwalitatief goede medewerkers op. Met oog voor detail en het juiste niveau voor de werkzaamheden. Maar het is vooral continuïteit die de delegatie uitzendkrachten brengt. “Ze zijn aanwezig wanneer dat nodig is en komen afspraken na. Het zijn betrouwbare mensen. Een constante factor waar je op kunt bouwen” legt Esther uit. “De huisvesting, het vervoer en de gereedschappen voor de medewerkers zijn goed geregeld door Veritec Yachts. Als er iets vervangen moet worden, dan gebeurt dat. Goed zorgen voor je personeel is in onze ogen erg belangrijk, want we zijn zuinig op onze vakmensen. We zijn blij dat Veritec Yachts daar hetzelfde instaat”

Het duidelijke online platform van Veritec Yachts benoemt ze als premium onderdeel van het uitzendbureau: “Contracten en afspraken kan ik altijd eenvoudig inzien. Die constante betrouwbaarheid en de juiste kwaliteiten van de vakkrachten maken Veritec Yachts een sterke uitzendpartij.”

Bent u ook op zoek naar vakmensen in de jacht- en scheepsbouw? Neem dan contact met ons op. Of bent u benieuwd naar onze diensten bij andere bedrijven? Lees dan onze andere klantcases.

Andere Klantcases

Bekijk case

Jachtenbouwer Zwijnenburg kiest met Veritec Yachts voor kwaliteit

Bekijk case

Wolfard & Wessels Werktuigbouw B.V

Bekijk case

Heinen & Hopman Engineering