Wolfard & Wessels Werktuigbouw B.V

Al sinds 1942 is het Groningse Wolfard & Wessels Werktuigbouw B.V. een specialist in de installatie van leidingsystemen in de scheeps- en jachtbouw. Van oorsprong bedient de organisatie vooral de werven in het noorden van het land, maar de laatste jaren is Wolfard & Wessels ook steeds meer actief in de jachtbouw in het westen. Omdat het een uitdaging is om hier personeel te vinden, werkt het bedrijf samen met Veritec. In dit interview vertelt managing director Yuri Bongenaar hoe deze samenwerking zich de laatste jaren ontwikkeld heeft.

“Veritec denkt in oplossingen. Je krijgt niet gauw ‘nee’ te horen en ze zijn in staat snel te schakelen.”

Yuri Bongenaar

Managing Director bij Wolfard & Wessels Werktuigbouw B.V.

Turnkey leidingsystemen: van ontwerp tot installatie

Van zeeschepen tot megajachten, Wolfard & Wessels werkt samen met diverse scheepswerven in het land. “Voor onze opdrachtgevers kunnen wij alles met betrekking tot de leidingsystemen uit handen nemen”, vertelt Yuri. “Wij meten en ontwerpen alles in 3D, hebben intern een eigen productiefaciliteit en verzorgen de installatie. Waar we voorheen vooral werkzaam waren in Noord-Nederland, verplaatst het werk zich de laatste jaren ook steeds meer naar het westen. Hier zitten met name de jachtwerven. Omdat het een uitdaging is om complete inbouwteams vanuit het noorden hier in te zetten, zijn we voor dit gebied de samenwerking met Veritec aangegaan.”

Behoeften afstemmen en samenwerking optimaliseren

In de scheeps- en jachtbouw is er lange tijd een voorkeur geweest voor Nederlands sprekende vakmensen. Yuri: “Dit geldt voor zowel opdrachtgevers als personeel. Op het moment dat we met Veritec gingen samenwerken, moesten we het werken met buitenlandse krachten dan ook echt wel introduceren. Als we dan de ene keer een topper hadden en de andere keer iemand die we na drie dagen naar huis moesten sturen, maakte dat het niet gemakkelijker. Inmiddels werken we al zo’n drie jaar samen en zien we dat de kwaliteit van de samenwerking het afgelopen jaar echt verbeterd is. Je moet natuurlijk aan elkaar wennen en weten wat voor personeel er verwacht wordt. Inmiddels zijn zowel onze klanten als het personeel blij met de samenwerking. Niet alleen omdat we weten dat we niet zonder buitenlandse krachten kunnen, maar ook omdat iedereen ziet dat je dezelfde kwaliteit kunt blijven leveren als je er in investeert. Zo zijn er ook mensen van Veritec met wie we al drie jaar vast werken. Als je op een goede manier doorselecteert, ontstaat er een vaste ploeg met wie je de beste kwaliteit kunt garanderen.”

Zou je anderen aanraden om met Veritec te werken? “Zeker. Ook al liep de samenwerking in het begin wat stroef, het is een heel ondernemend team. Er wordt gedacht in oplossingen, je krijgt niet gauw ‘nee’ te horen en ze zijn in staat snel te schakelen”, besluit Yuri.

Bent u ook op zoek naar vakmensen voor de jacht- en scheepsbouw? Neem dan contact met ons op.

Andere Klantcases

Bekijk case

Jacht- en Scheepswerf Gouwerok werft vakkrachten bij Veritec Yachts

Bekijk case

Jachtenbouwer Zwijnenburg kiest met Veritec Yachts voor kwaliteit

Bekijk case

Heinen & Hopman Engineering