Jachtenbouwer Zwijnenburg kiest met Veritec Yachts voor kwaliteit

Vanaf de IJsselwerf in Capelle a/d IJssel bedient Zwijnenburg diverse werven en particuliere opdrachtgevers. Het bedrijf heeft zich voornamelijk toegelegd op de jachtbouw. Deze jachten worden casco opgeleverd, ínclusief alle outfitting. Johan Krijgsman is al 25 jaar werkzaam binnen het familiebedrijf. Als productiemanager is hij onder meer verantwoordelijk voor de planning én de kwaliteit. Zaken die voor een groot deel afhangen van het vinden van de juiste vakmensen. Sinds kort werkt Johan hiervoor samen met Veritec Yachts.

“Veritec Yachts kent de tak van sport en onze klanten. Die verwachten kwaliteit, dus die leveren wij. Dat moeten niet alleen wij zo voelen, maar ook de mensen van Veritec.”

Johan Krijgsman

Productiemanager bij Zwijnenburg

De juiste mensen voor de juiste kwaliteit

Niet iedere samenwerking begint op een alledaagse manier. “Het is eigenlijk wel een bijzonder verhaal”, begint Johan te vertellen. “Eén van onze medewerkers kwam naar me toe om te zeggen dat hij bij ons weg ging. Ik dacht toen dat er zomaar personeel bij ons weggetrokken werd en in dit geval kwam de naam van Veritec omhoog. Daarom heb ik in eerste instantie contact opgenomen, maar het bleek gelukkig heel anders te liggen. Hoewel ik nog niet eerder van Veritec gehoord had, zijn we zo toch in gesprek geraakt. We zijn bij elkaar langs gegaan en er is een mooie samenwerking ontstaan.”

Zwijnenburg werkt met verschillende uitzendbureaus, dus Johan weet goed wat hij van een samenwerking verwacht: “Het belangrijkste is natuurlijk dat ze de juiste mensen sturen. Echte scheeps- en jachtbouwers, van lassers tot ijzerwerkers en slijpers. Lassers kan je van tevoren nog testen, maar ijzerwerkers leer je pas in het veld kennen. Daarom is het belangrijk dat Veritec aan de voorkant begrijpt wie ze moeten sturen. Ze kennen de tak van sport en onze klanten. Die verwachten kwaliteit, dus die leveren wij. Dat moeten niet alleen wij zo voelen, maar ook de mensen van Veritec. Zo bouw je een relatie op waarbij je van beide kanten begrijpt wat er nodig is.”

Meedenken en kijken naar de toekomst

Op dit moment werken er twee ijzerwerkers en twee lassers van Veritec in Capelle a/d IJssel. “Dat zijn goeie gasten”, zegt Johan. “Deze vier mannen blijven hier nog wel een poosje lopen. Maar ook als we op korte termijn extra handen nodig hebben, wordt dit altijd snel geregeld. Het is fijn dat je bij Veritec voor meerdere profielen terecht kunt. Van een pijpfitter tot een elektricien, alles is mogelijk. Of dit een langetermijnsamenwerking zou kunnen worden? Zeker. In de gesprekken merk ik dat ze meedenken met ons bedrijf en ook openstaan voor ideeën in de vorm van samenwerken bijvoorbeeld. Dat is voor mij een belangrijk speerpunt van Veritec. Daarnaast vind ik de uitingen van Veritec ook heel professioneel. Dat zegt niet altijd iets, maar het biedt je wel de ruimte om iemand aan te spreken. Als je je professioneel uit, verwacht ik dat je ook zo handelt.”

Bent u ook op zoek naar vakmensen voor de jacht- en scheepsbouw? Neem dan contact met ons op.

Andere Klantcases

Bekijk case

Jacht- en Scheepswerf Gouwerok werft vakkrachten bij Veritec Yachts

Bekijk case

Wolfard & Wessels Werktuigbouw B.V

Bekijk case

Heinen & Hopman Engineering