Heinen & Hopman Engineering

Heinen & Hopman Engineering is een wereldwijde leider op het gebied van klimaatbeheersing in de maritieme sector. Of het nu gaat om een schip waarop mensen werken of een superjacht voor de pleziervaart, Heinen & Hopman zorgt ervoor dat de temperatuur aan boord altijd aangenaam is. In de wereld van de jachtbouw is het vinden van gekwalificeerd personeel een grote uitdaging. Thijs van Barneveld, HR-Manager bij Heinen & Hopman, werkt daarom samen met Veritec. In dit interview vertelt hij hoe hij hierdoor ontzorgd wordt.

“Met de vakmensen van Veritec garanderen we kwaliteit en worden projecten op tijd afgerond.”

Thijs van Barneveld

HR-manager bij Heinen & Hopman Engineering

Flexibiliteit is van groot belang in de jacht- en scheepsbouw

Voor het inbouwen van de luchtkanalen op schepen, maakt Heinen & Hopman structureel gebruik van de diensten van Veritec. “Gemiddeld huren wij zo’n 120 vakmensen in via externe bureaus”, vertelt Thijs. “Onze eigen mensen sturen het proces meestal aan en daar omheen hebben we een grote flexibele schil. Flexibiliteit is in de samenwerking heel belangrijk voor ons. De aantallen kunnen best fors zijn en mensen moeten vaak direct inzetbaar zijn en over de juiste vaardigheden beschikken. In plaats van dat ik zelf in het buitenland op zoek moet naar de juiste mensen, doe ik een beroep op Veritec. Zij ontzorgen ons in het hele proces. Van het vinden van de juiste mensen tot en met de huisvesting. Het is belangrijk dat dit goed geregeld wordt en dat doet Veritec.”

Gekwalificeerd personeel

Heinen & Hopman is een A-merk binnen de sector en daar hoort een duidelijke kwaliteitsstandaard bij. Thijs: “In Nederland is bijna geen personeel te vinden, dus als een project start, moet personeel uit allerlei andere landen komen. Het is belangrijk dat deze mensen meteen kunnen presteren, er is geen tijd om ze op te leiden tijdens het project. In de samenwerking met Veritec kunnen wij er altijd op vertrouwen dat de vakmensen direct een bijdrage leveren en dat de kwaliteit gewaarborgd is. Alle medewerkers zijn door Veritec getest. Dit is heel belangrijk, want als iemand niet over het juiste niveau beschikt, is dat een belasting voor de supervisor.”

Projecten binnen budget afgerond

In de jacht- en scheepsbouw is kwaliteit versus kwantiteit altijd een uitdaging. “Het is heel lastig om voldoende mensen te vinden, maar je kan daardoor niet de kwaliteit uit het oog verliezen”, besluit Thijs. “Ze moeten wel een prestatie kunnen leveren! Op dit vlak doet Veritec het gewoon heel goed. Dit voorkomt bijvoorbeeld ook dat er vertraging optreedt binnen een bouwproject. Met de juiste mensen zorg je ervoor dat projecten op tijd en binnen de gecalculeerde uren worden afgerond.”

Bent u ook op zoek naar vakmensen voor de jacht- en scheepsbouw? Neem dan contact met ons op.

Andere Klantcases

Bekijk case

Jacht- en Scheepswerf Gouwerok werft vakkrachten bij Veritec Yachts

Bekijk case

Jachtenbouwer Zwijnenburg kiest met Veritec Yachts voor kwaliteit

Bekijk case

Wolfard & Wessels Werktuigbouw B.V