Recruitment op lokaal niveau resulteert in vakmensen voor jacht- en scheepsbouw

In onze vorige blog schreven wij al over het tekort aan specialisten in Nederland voor de jacht- en scheepsbouw. Het is niet voor niets dat wij, en onze concullega’s, vakmensen uit het buitenland inzetten op de werven van onze Nederlandse opdrachtgevers. Om de hoge kwaliteit van onze professionals te garanderen, heeft Veritec een kantoor in zowel Roemenië als Litouwen. In deze blog vertellen wij wat deze lokale aanpak voor u betekent.

Van samenwerken naar volledige controle

Sinds de opening van onze kantoren in Roemenië en Litouwen zijn we met 70 tot 80 procent gegroeid in het aantal vakmensen. Inmiddels werken we samen met zo’n 180 professionals voor klanten als Royal Van Lent Shipyard, Heesen Yachts en Heinen & Hopman. Voordat we onze eigen vestigingen openden, hadden we samenwerkingen met lokale recruiters. We kregen cv’s en referenties aangeboden, maar je loopt dan toch tegen een taalbarrière aan. Want hoe check je die referenties zorgvuldig? Iemand die op papier pijpfitter zei te zijn, bleek soms bij aankomst in Nederland vooral gewend te zijn aan prefab en had nog nooit zelf een pijp met de hand gebogen. Een onmisbare skill om te kunnen werken aan een superjacht, waar het merendeel custom made is. Om de controle van a tot z kunnen bewaren, zijn Veritec Werk SRL en Veritec UAB opgericht.

De beste vakmensen voor iedere klantaanvraag

Iedere klantaanvraag die binnenkomt, sturen wij door naar ons kantoor in Roemenië of Litouwen. Lokaal voeren onze recruiters een campagne uit, houden telefonische interviews en bellen referenties na. Het kan voorkomen dat na deze stappen toch nog twijfel bestaat over de aanwezige skills, in dat geval wordt iemand opgegeven voor een praktijktest in Nederland. Deze tests voeren wij uit in samenwerking met Studium en de opdrachtgever. De opdrachtgever vragen wij een werkstukje te ontwikkelen op tekening, waarmee een vakman ongeveer 1,5 uur a 2 uur bezig is. Een kandidaat krijgt de materialen aangeleverd en kan vervolgens zijn vaardigheden in de praktijk laten zien. Dankzij deze lokale en uitgebreide screening, zijn wij altijd in staat hooggekwalificeerde professionals in te zetten voor onze opdrachtgevers.

Wilt u meer weten over onze werving- en selectiestrategie of heeft u een concrete aanvraag? Neem dan direct contact met ons op.