Huisvesting van buitenlandse werknemers: Veritec streeft naar een thuisgevoel

Net als onze klanten in de jacht- en scheepsbouw gaan we bij Veritec altijd voor de hoogste kwaliteit. Ons bedrijf zou niet bestaan zonder onze buitenlandse vakmensen en daarom doen wij er alles aan om ze hier een thuisgevoel te geven. Wij beschikken over het SNF-keurmerk (Stichting Normering Flexwonen), maar wat ons betreft kan het nóg beter! Zo heeft bijvoorbeeld iedereen altijd een eigen slaapkamer en werken we met lokale huiseigenaren.

Lokale makelaars en fijn thuiskomen

Het SNF-keurmerk toont aan dat wij als uitzendorganisatie voldoen aan de norm voor huisvesting van arbeidsmigranten. Toch vinden wij het belangrijk om u te laten weten dat wij nog een stapje verdergaan. Het leveren van de beste kwaliteit dienstverlening begint namelijk bij onze medewerkers! Dat is meteen de reden dat wij werken met lokale makelaars in plaats van huisvestingspartijen. In de praktijk zorgen huisvestingspartijen ervoor dat alles precies aan de norm voldoet. Door met lokale makelaars uit de omgeving te werken, zien we dat we huisvesting kunnen regelen in huizen die net iets mooier, schoner en ruimer ingedeeld zijn. Wij hanteren naast de regels vanuit het SNF ook onze eigen regels. Zo heeft iedereen een eigen slaapkamer, zijn er maximaal vijf bewoners per badkamer en zorgen we ervoor dat onze medewerkers fijn thuiskomen. In huis staan niet alleen een kast en een bed, maar ook een televisie. Ook werken we samen met huizeninrichters, zodat er bijvoorbeeld een schilderij hangt en een kleed ligt. Alles om het zoveel mogelijk een thuis te maken!

Persoonlijk contact

In totaal hebben wij nu ongeveer 180 medewerkers gehuisvest. Ons streven is om dit binnen een straal van 40 km van het werk te realiseren. Net als met de makelaars, huiseigenaren en buurtbewoners, onderhouden wij persoonlijk contact met alle medewerkers. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor vragen en als we ergens bij kunnen helpen, staan we klaar. Het is ooit eens voorgekomen dat er klachten waren over rumoer in één van onze huizen. Het bleek te gaan om een twee-onder-een-kapwoning met houten skeletbouw. Wij hebben toen Spaanse slofjes gehaald voor onze medewerkers en het probleem was opgelost! Door persoonlijk contact te houden met alle betrokkenen, zorgen we ervoor dat onze medewerkers een fijn thuis hebben.

Wilt u hier meer over weten of bent u op zoek naar vakmensen voor de jacht- of scheepsbouw? Neem dan contact met ons op.