Hubbs zorgt samen met Veritec voor kwalitatieve huisvesting personeel

Wanneer het in de media gaat over huisvesting en buitenlandse uitzendkrachten is het doorgaans weinig positief. Daar kunnen we ons hier bij Veritec weleens flink aan ergeren, want zo ontstaat er over de hele breedte een negatief beeld. Wij laten dan ook graag de andere kant zien! Zo werken we voor de huisvesting van onze vakmannen onder andere samen met huisvester Hubbs die kwaliteit net zo belangrijk vindt als wij. In dit interview vertelt Ruud Schumacher hoe wij er samen voor zorgen dat medewerkers prettig thuiskomen.

Meer dan alleen een huis verhuren

In Noord- en Zuid-Holland en een stukje Brabant helpt Hubbs bedrijven als Veritec op het gebied van huisvesting. “Wij verzorgen het volledige beheer met onze eigen beheerafdeling”, vertelt Ruud. “Niet alleen controleren we maandelijks de woningen, maar we zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat het huiselijk is ingericht, dat er nieuwe boxsprings staan en dat er stabiel internet is om goed contact te kunnen houden met het thuisfront. Al onze woningen hebben eenpersoons slaapkamers, er slapen nooit meerdere mensen op één kamer. Meestal wonen er maximaal vier tot vijf mensen bij elkaar en dat past prima bij de faciliteiten van de woning. Voordat we mensen huisvesten, gaan we altijd even bij de buren langs om kennis te maken en ons voor te stellen.  We hebben Veritec nog nooit hoeven bellen over overlast. Meer dan een foutgeparkeerde auto of verkeerd gescheiden afval is het niet.”

Goed werkgeverschap zichtbaar in huisvesting

Het is voor Hubbs belangrijk dat er op een prettige manier samengewerkt wordt met de opdrachtgevers. Ruud: “Dat is bij Veritec altijd het geval. Je kan een woning niet alleen beheren, uiteindelijk zijn de bewoners bij Veritec in dienst. Veritec pakt die rol heel goed op. Ze kennen de mensen, weten wie er wonen en zijn ook kritisch naar de medewerkers toe. Je merkt dat we allemaal dezelfde normen en waarden hebben. Alles moet netjes zijn en niemand moet er last van hebben, dat zie ik ook weleens anders. Je ziet ook dat de mensen hier vaak voor langere tijd wonen, dat zegt voor mij iets over Veritec. Als mensen ergens lang werken, zijn ze tevreden. Dat zie je ook terug in de huisvesting, bij wijze van al aan de schoenen in de gang. Staan de schoenen netjes onder de kapstok, dan is het vaak in de rest van de woning ook netjes. Bij de medewerkers van Veritec is het altijd goed. Super nette mensen, die hun vak beheersen en hard werken.”

Heeft u vragen over ons beleid rondom huisvesting of bent u op zoek naar gekwalificeerd personeel voor de jacht- en scheepsbouw? Neem dan gerust contact met ons op.