Het streven van Veritec Yachts in 2021: kwalitatieve vooruitgang

Nog een kleine maand en 2020 is voorbij. Een bijzonder jaar, zoveel is wel duidelijk. In dit interview blikken we samen met algemeen directeur Darryl Hopman terug op wat Veritec Yachts het afgelopen jaar zoal heeft gedaan. Eén ding is duidelijk: stilstaan hoort daar niet bij! Ook kijken we vooruit naar 2021. Wat kunnen we verwachten in de markt van jacht- en scheepsbouw?

Opgeleverde projecten in 2020

In een jaar als dit is het extra bijzonder wanneer je merkt dat je kunt vertrouwen op de sterke relatie met je klanten. “We zijn trots dat we ondanks alles ons portfolio weer hebben mogen uitbreiden met nieuwe klanten en mooie projecten”, vertelt Darryl. “Denk aan projecten voor onder andere Damen Yachting, Royal van Lent, Oceanco en Zwijnenburg. Bij deze wil ik dan ook al onze klanten bedanken voor hun vertrouwen in Veritec Yachts!”

Vakmensen uit de jacht- en scheepsbouw werken graag voor Veritec

Ondanks de reisbeperkingen lukt het Veritec nog altijd om de beste vakmensen uit onder andere Roemenië en Litouwen naar Nederland te halen. “Natuurlijk hebben wij net als iedereen ook te maken gehad met de gevolgen van het coronavirus”, licht Darryl toe. “Aan het begin van de crisis vonden mensen het bijvoorbeeld nog spannend om te reizen, maar dat is nu niet meer zo. Als een medewerker uit een oranje land komt, gaan ze hier tien dagen alleen in thuisisolatie. Daarna kunnen ze aan het werk en verhuizen ze naar de huisvesting die wij voor ze hebben geregeld. Het voordeel is dat mensen heel graag voor Veritec werken. We staan goed aangeschreven en daar doen we ook heel veel voor. Zonder onze medewerkers hebben we niks!”

Eerste opleidingstrajecten met Heinen & Hopman

“We lopen in Nederland voorop als het gaat om jacht- en scheepsbouw en wij doen er vanuit Veritec alles aan om ook onze professionals voorop te laten lopen als het gaat om het beoefenen van hun vak”, vervolgt Darryl. Mede daarom heeft Veritec begin dit jaar een scholingsprogramma ontwikkeld om samen met klanten specialisten op te leiden en door te ontwikkelen. “Met dit opleidingstraject op maat zorgen we er binnen twee weken samen voor dat de Nederlandse jacht- en scheepsbouw ook in de toekomst garant staat voor de hoogste kwaliteit. We zijn er trots op dat we met Heinen & Hopman inmiddels de eerste succesvolle opleidingstrajecten hebben afgerond. In twee weken tijd zijn nieuwe medewerkers klaargestoomd om bij Heinen & Hopman aan de slag te gaan in de koudetechniek.”

Veritec zit niet stil en investeert in ontwikkeling en groei

Een andere manier waarop Veritec een bijdrage wil leveren aan de kwaliteit van de jacht- en scheepsbouw is zelfontwikkeling. Darryl: “Dit jaar zijn we niet stil gaan staan, maar hebben we de ruimte juist gebruikt om onszelf en het bedrijf verder te ontwikkelen. Samen met een groeistrateeg hebben wij weer grote stappen gezet om ons bedrijf nog toekomstbestendiger te maken. Daarnaast heeft Intenza Consulting Group voor onze recruiters en kantoormedewerkers diverse trainingen verzorgd. Door onze kennis up-to-date te houden, kunnen we onze klanten in 2021 nóg beter van dienst zijn en meer mensen aan een mooie baan helpen in de jacht- en scheepsbouw.”

“We hopen natuurlijk dat corona zo snel mogelijk weg is en dat we weer volle bak aan de slag kunnen met Hollands trots, de jacht- en scheepsbouw. Wij zijn daar in ieder geval helemaal klaar voor. We kijken er naar uit om er samen met u een succesvol jaar van te maken, maar eerst gaan we genieten van de feestdagen. Namens het hele team wens ik u alvast fijne, gezellige en bovenal gezonde feestdagen toe!”, besluit Darryl.

Meer weten over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op.