Eduard van der Kleij: “Trots op wat we in tien jaar met Veritec gepresteerd hebben.”

Dit jaar bestaat Veritec alweer tien jaar. Acht jaar geleden sloot Eduard van der Kleij zich aan bij het team en sindsdien heeft het bedrijf een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Oorspronkelijk richtte Veritec zich uitsluitend op het werven van medewerkers voor Heinen & Hopman, maar inmiddels is het hét uitzendbureau voor de luxe jacht- en scheepsbouw. In dit interview vertelt Eduard wat zijn werk als Operations Manager zo uitdagend maakt en hoe belangrijk het is om continu in goede mensen te investeren.

Geen dag is hetzelfde

Toen Veritec bijna twee jaar bestond, ging het bedrijf op zoek naar iemand om de markt te verbreden. “Voor die tijd had ik tien jaar in de verkoop van bouwmaterialen gewerkt, zowel in Nederland als Duitsland”, vertelt Eduard. “Toen Veritec me benaderde leek me dit een leuke nieuwe uitdaging, een keer echt wat anders. Veritec brengt de vraag naar technische vakkrachten op de arbeidsmarkt samen door zowel Nederlandse als buitenlandse vakmensen te werven, selecteren en uit te zenden. Van tevoren weet je natuurlijk nooit hoe een bedrijf zich ontwikkelt, maar nu is het mooi dat ik alles vanaf het begin heb meegemaakt en Veritec op dit gebied heb zien groeien. Officieel is mijn functie ‘Operations Manager’, maar eigenlijk ben ik de spin in het web die van alles doet. Ik ga naar nieuwe en bestaande klanten, help de sales, doe op kantoor wat back-office-taken, spreek medewerkers… in de uitzendbranche weet je nooit wat een dag brengt. Je hebt natuurlijk een agenda, maar er kan altijd wat gebeuren.”

Wij weten wat klanten in de jacht- en scheepsbouw vragen

Nederland staat aan de top van de wereld als het gaat om luxe jachtbouw. Eduard: “Het is een klein wereldje, waarin je je eigenlijk nauwelijks fouten kunt permitteren. Ik ben dan ook heel tevreden over hoe het de afgelopen jaren is gegaan. Dat we als Veritec zijnde al jaren een steentje bijdragen aan de bouw van de meest luxe, imponerende jachten. We hebben ondertussen zoveel expertise opgebouwd, dat we precies weten wat een klant vraagt en nodig heeft.”

Zorgen voor je werknemers

De vakmannen van Veritec zijn grotendeels pijpfitters, ventilatiemonteurs, lassers en ijzerwerkers. Afkomstig uit onder andere Roemenië, Litouwen en Estland. “Wat ik heel belangrijk vind om aan te geven, is dat we heel goed voor onze werknemers zorgen”, benadrukt Eduard. “De huisvesting is top, iedereen heeft zijn eigen slaapkamer, de auto’s zijn top en iedere week wordt er verloond. Ik kan er echt boos om worden dat altijd het negatieve belicht wordt. In de toekomst zullen er steeds meer buitenlandse vakkrachten nodig zijn en wij vinden het belangrijk om zuinig op onze te mensen te zijn. Daarom begeleiden we iedereen goed en laten we regelmatig van ons horen. Ons bedrijf valt of staat met de motivatie en kwaliteit van onze medewerkers. We moeten het met z’n allen doen!”

Custom made opleiden

Eén van de nieuwste initiatieven van Veritec is het custom made opleiden van werknemers. “Met onze eigen testfaciliteit zijn we in staat werknemers al op te leiden voordat ze op de werf aan de slag gaan. Werknemers weten dan al precies wat een klant van hen verwacht en de klant is ervan verzekerd dat iedereen volgens hun standaard werkt. De manier waarop we dit samen met de klant oppakken, vind ik wel heel onderscheidend”, besluit Eduard.

Benieuwd wat Eduard en Veritec voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.