Onderzoek

De Nederlandse (super)jachtbouw: Een zinkend schip?

Download onderzoeksrapport

Innovatief, kwalitatief en betrouwbaar: zo staat de Nederlandse jachtbouw internationaal bekend. Het draait om precisiewerk en vakmanschap. Unieke producten die de hele wereld over gaan. Denk aan De Venus van Steve Jobs of het superjacht van Jeff Bezos. Succes waar we als land trots op mogen zijn! Maar ook zuinig… Want realiseren we ons wel voldoende dat we voor dit succes inmiddels bijna volledig afhankelijk zijn van arbeidsmigranten? En dat als we niet opletten, deze vakkrachten straks niet meer komen?

Veritec Yachts heeft onderzoek gedaan onder HR-managers en projectleiders uit de jachtbouw. Waar letten zij op bij het selecteren van een uitzendbureau? Wat denken zij dat de kostprijs is van een arbeidsmigrant en zijn de arbeidsmigranten met wie zij werken tevreden met hun huisvesting? In dit e-book delen wij de resultaten van de HR-managers en projectleiders met u en geven wij onze visie op de toekomst.

Download gratis het Veritec onderzoek

Gaan we samen de uitdaging aan?

Om de innovatieve markt van de (super)jachtbouw te behouden, moeten we onze krachten bundelen. Er samen voor zorgen dat dit unieke Nederlandse product geen zinkend schip wordt. Dit begint bij zorgdragen voor de mensen. Onder meer op het gebied van opleiding, huisvesting en salaris. Gaan we samen de uitdaging aan?