Pijpfitter Florin Raicu

Name:Florin Raicu
Age:34
Function:Pijpfitter
Shipyard:Royal van Lent Shipyard
Last project:NMC Bolnes

Pijpfitter bij Veritec

Florin Raicu is al jaren actief in de luxe jacht- en scheepsbouw en sinds 2016 werkt hij via Veritec bij Royal van Lent op de Kaag. Daarvoor werkte en woonde hij in Roemenië, waar hij getrouwd is en samen met zijn vrouw een zoon van 13 heeft.

Wat hij zoal doet als pijpfitter? “Ik ben vooral bezig met het installeren, onderhouden en controleren van pijpen en systemen in de schepen en luxe jachten. Zorgen dat alles werkt, veilig is én er goed uitziet”, vertelt Florin. “Soms ben je een lange tijd met een nieuw pijpsysteem in de weer, de andere dag ben je vooral met onderhoud bezig of met het aan elkaar lassen of solderen van pijpen”.

Een project om trots op te zijn

Het gaafste project waar Florin voor Veritec aan gewerkt heeft? “Dat was project 1010 in Makkum”, vertelt hij enthousiast. “Het was een heel groot project waarin we met meerdere uitdagingen te maken kregen. Het was leuk om daar samen met collega’s aan te werken.”

“Veritec staat altijd voor je klaar als je dat nodig hebt”

Florin Raicu

Pijpfitter

Veritec Yachts als werkgever

Florin heeft het erg naar zijn zin bij Veritec: “Solliciteren was heel makkelijk en alles werd voor mij geregeld voordat ik in Nederland aan de slag ging. Dit zorgde ervoor dat Veritec bij mij overkwam als een heel leuk bedrijf waar professionele mensen werken”, vertelt Florin.

Wat Veritec volgens hem anders maakt dan andere werkgevers? “De accommodaties zijn super goed geregeld, de sfeer op de scheepswerf is goed, de mensen van Veritec staan altijd voor je klaar als je dat nodig hebt en ook het salaris is goed voor elkaar!”

“Over het algemeen zijn mijn dagen op het werk dan ook vol vreugde en blijdschap. Ik zou het werken bij Veritec Yachts dan ook zeker aanbevelen aan iemand anders.”

Wil jij net als Florin ook werken in de luxe jacht- en scheepsbouw? Bijvoorbeeld bij Van Lent Shipyard, Damen of Heinen & Hopman. Neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar technische professionals.

Ben je als opdrachtgever nog op zoek naar technisch personeel? Wij komen graag bij u langs om te vertellen wat we voor u kunnen betekenen.