Adrian-Antonel Lupu

Name:Adrian-Antonel Lupu
Age:35
Function:Kabelbaanmonteur
Shipyard:De Vlijt Makkum
Last project:Project 1011

Kabelbaanmonteur bij Veritec

Adrian is al jaren actief in de luxe jacht- en scheepsbouw en sinds augustus 2022 werkt hij via Veritec bij de Vlijt in Makkum. Wat hij zoal doet als kabelbaanmonteur? “Wij maken en installeren de kabelgoten voor het schip, zodat alle bedrading netjes weggewerkt en geïnstalleerd kan worden”, vertelt Adrian. Dagelijks start hij -samen met zijn team- om 07.15 uur en meestal wordt er doorgewerkt tot 17.00 uur. Adrian: “Ons team bestaat uit jongens die elkaar al een tijdje goed kennen. De communicatie is heel fijn.”

Samen streven ze altijd naar de hoogste kwaliteit: “Voor mij is dat het meest uitdagende aan mijn werk. Onze projecten moeten namelijk voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De onderdelen van het schip waar wij dagelijks aan werken, vergen uiteraard veel nauwkeurigheid en vakmanschap. Daar ligt dus de uitdaging; streven naar de hoogste kwaliteit.”

Een project om trots op te zijn

Het gaafste project waar Adrian voor Veritec aan gewerkt heeft? “Dat is het huidige project waaraan we werken, project 1011”, vertelt hij enthousiast. “Het gaat een heel indrukwekkend, mooi schip worden. En ik werk er samen met een fijn team met mensen.”

“De betrokkenheid van Veritec waardeer ik enorm!” 

Adrian-Antonel Lupu

Kabelbaanmonteur

Veritec als werkgever

Adrian is via onze contactpersoon in Roemenië bij Veritec terechtgekomen. “Het ging allemaal zeer vlot. Bij aankomst in Nederland werden we meteen voorzien van een bedrijfsauto van Veritec en een woning. Hierdoor kon ik snel starten aan het project in Makkum”, vertelt hij over de sollicitatieprocedure en de begeleiding naar een nieuwe baan.

Wat voor Adrian dé reden was om via Veritec in de luxe jacht- en scheepsbouw te gaan werken? “De aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden speelden voor mij een zeer belangrijke rol. Zo zijn de accommodaties echt van topkwaliteit! We maken soms best lange dagen en daarom is wooncomfort wel belangrijk voor mij. Maar ook de positieve ervaringen van andere collega’s en werknemers speelden voor mij een belangrijke rol om via Veritec te gaan werken”, vertelt hij.

Hij vervolgt: “Veritec bezoekt ons regelmatig op de projectlocatie. Om bij te praten en te vragen hoe het gaat, of we nog iets nodig hebben. Die betrokkenheid waardeer ik enorm. Ik vind Veritec Yachts een professionele, vriendelijke en deskundige organisatie.”
Tot slot vroegen we hem of hij het werken bij Veritec ook aan anderen zou aanraden. “Ja, ik zou Veritec zeker aanraden bij anderen. Ik heb het goed naar mijn zin hier en ik weet zeker dat nieuwe jongens (en meiden) zich ook snel thuis gaan voelen hier”, besluit hij ons gesprek.

Wil jij net als Adrian ook werken in de luxe jacht- en scheepsbouw? Bijvoorbeeld bij Van Lent Shipyard, Damen of Heinen & Hopman. Neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar technische professionals.

Ben je als opdrachtgever nog op zoek naar technisch personeel? Wij komen graag bij u langs om te vertellen wat we voor u kunnen betekenen.