Certificeringen tonen focus op kwaliteit voor opdrachtgevers en medewerkers

Hoewel certificaten niet verplicht zijn voor een uitzendbureau, vinden wij het belangrijk om aan te kunnen tonen dat we alles goed geregeld hebben. Niet alleen voor onszelf en onze medewerkers, maar zeker ook voor onze opdrachtgevers in de jacht- en scheepsbouw. Wij zijn geen prijsvechter, maar staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. En daar zijn we trots op! In deze blog lichten wij enkele belangrijke certificeringen uit.

NEN 4400-1-norm, SNA-keurmerk en G-rekening

Eén van de belangrijkste certificeringen is het NEN-4400-1-certificaat. Dit laat zien dat Veritec eerlijk en volgens de regels haar medewerkers betaalt, maar bijvoorbeeld ook dat belastingen netjes betaald worden. Eén keer per jaar vindt er een audit plaats en wanneer we deze inspectie goed doorlopen, wordt ook ons SNA-keurmerk weer verlengd. SNA staat voor Stichting Normering Arbeid en laat aan opdrachtgevers zien dat ze zakendoen met een betrouwbaar uitzendbureau en dat verplichtingen worden nagekomen. In aanvulling op deze certificaten beschikt Veritec ook over een G-rekening. Deze geblokkeerde bankrekening wordt uitsluitend gebruikt voor het betalen van loonheffingen en btw aan de belastingdienst. Hiermee beschermen wij onze opdrachtgevers die dankzij deze rekening niet aansprakelijk kunnen worden gesteld indien Veritec zijn betaalverplichtingen niet nakomt.

VCA, VCU en SNF

Al onze uitzendkrachten beschikken over een VCA-certificaat en op bedrijfsniveau zijn we ook VCU-gecertificeerd. Deze certificaten tonen aan dat iedereen binnen ons bedrijf, van de uitzendmedewerkers tot de mensen op kantoor, over de nodige basiskennis beschikt om veilig en gezond te werken. Onder gezond werken, verstaan wij ook een veilig en prettig thuis voor onze buitenlandse vakmensen. Dit is onder andere terug te vinden in ons SNF-keurmerk (Stichting Normering Flexwonen), waar wij als organisatie zelfs nog een stapje verder in gaan. Lees daar alles over in de blog van Joost Hopman.

Naast al deze certificeringen is Veritec ook aangesloten bij de brancheorganisatie NBBU en hebben wij een certificaat van de Verzekering Stichting Buitenlandse Werknemers, waarmee onze uitzendkrachten extra verzekerd zijn.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of bent u op zoek naar specialisten voor de jacht- of scheepsbouw? Neem dan gerust contact met ons op.