Altijd het beste gereedschap voorhanden dankzij de samenwerking met Hilti

In eerdere blogs vertelden we al hoe belangrijk wij het vinden om goed voor onze vakmensen in de jacht- en scheepsbouw te zorgen. Op het gebied van huisvesting en ons wagenpark hebben we alles dan ook perfect geregeld. Maar wat is een vakman zonder het juiste gereedschap? Niets natuurlijk! Daarom werken al onze specialisten met gereedschap van topkwaliteit. In dit interview vertelt Jean Paul Kamp, Rental Specialist bij Hilti, hoe wij er samen voor zorgen dat onze professionals altijd verzekerd zijn van het beste gereedschap op het project waar ze aan het werk zijn.

Kwalitatief gereedschap voor de jacht- en scheepsbouw

Begin 2020 zocht Veritec Yachts contact met Hilti voor een mogelijke samenwerking op het gebied van machinebeheer. Jean Paul licht toe: “Het personeel van Veritec had met Hilti-machines gewerkt op de werf van hun opdrachtgever en werden onwijs blij van ons spul. Dit hebben ze aangegeven bij Veritec, waarna er contact met ons is gezocht.”

Na een intensief voortraject van analyseren, vergelijken, testen en het selecteren van het juiste gereedschap, zijn Veritec en Hilti in juli gestart met hun samenwerking. Hilti levert onder andere boormachines met stofafzuiging, schroeftollen, slagtollen, haakse slijpers, accu’s, laders en reciprozagen. “Daarnaast maakt Veritec gebruik van het Hilti Fleet Management pakket”, vertelt Jean Paul. “Dit houdt in dat Veritec de machines kan gebruiken voor een vast bedrag per maand. Hierbij zijn onderhoud, reparaties en leenmachines, accuvervanging bij prestatieverlies en diefstaldekking ook inbegrepen. Na 4 jaar worden de gebruikte machines vervangen voor machines van de nieuwste generatie. Zo werkt iedereen altijd met gereedschap dat aan de laatste veiligheidsvoorschriften voldoet en kan de kwaliteit gegarandeerd blijven.”

Meer veiligheid en productiviteit

Een andere wens van Veritec was om meer inzicht te krijgen in de voorraad van gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarvoor gebruikt Veritec nu het ON!Track materieelbeheersysteem van Hilti. “Via deze app heb je direct inzicht in waar het materiaal zich bevindt, wie het gebruikt en wanneer onderhoud nodig is. Ook het materiaal dat niet door Hilti wordt geleverd, wordt gemonitord. Zo heeft Veritec altijd het juiste materiaal voorhanden, wordt alles goed geregistreerd en kan het personeel productief en veilig aan de slag met goed gereedschap. Hier worden de medewerkers van Veritec zeker weten blij van”, besluit Jean Paul.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze samenwerking of bent u op zoek naar gekwalificeerd personeel voor de jacht- en scheepsbouw? Neem dan gerust contact met ons op.